ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙΟΥ & ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΝΕΟ Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙΙ 2020

Ακόμα δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ οίκον ΙΙΙ, το οποίο θα προκηρυχθεί με νέες προϋποθέσεις και νέα ονομασία και θα ανοίξει τον Μάρτιο 2020.

To «εξοικονομώ κατ οίκον» (3ος κύκλος), για ιδιωτικές κατοικίες, θα είναι ενός προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ με στόχο κάθε χρόνο 50-55 χιλ. τουλάχιστον κατοικίες να αναβαθμίζονται ενεργειακά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τονίζοντας ότι τα κονδύλια για εξοικονόμηση ενέργειας στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027, νέο ΕΣΠΑ) πρόκειται να αυξηθούν θεαματικά, στα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο έναντι 1 δις ευρώ που ήταν το σύνολο των κονδυλίων που διατέθηκαν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Διαφορές Προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ οίκον 2018 / 2019

Τα στοιχεία αφορούν το προηγούμενο Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ 2019. Τα νέα στοιχεία θα δημοσιευτούν εδώ μόλις ανακοινωθούν επίσημα από το υπουργείο.

Δαπάνες που επιδοτήθηκαν μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ. :

$

Γίνεται μόνο με επιδότηση μέσω του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) χωρίς να είναι απαραίτητη η σύναψη άτοκου δανείου-μπορεί να γίνει συνδυασμός άτοκου δανείου και επιδότησης.

$

Δεν υπάρχουν κριτήρια τιμής ζώνης ως προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα.

$

Η επιδότηση ορίζεται αναλογικά με το εισόδημα και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών και μπορεί να φτάσει ως 70%.

$

Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον ωφελούμενο ή τον «σύμβουλο έργου» μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, επιτυγχάνοντας έτσι πλήρη διαφάνεια και έλεγχο της διαδικασίας.

Κύρια Οικονομικά Στοιχεία Προγράμματος

Τα στοιχεία αφορούν το προηγούμενο Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ 2019. Τα νέα στοιχεία θα δημοσιευτούν εδώ μόλις ανακοινωθούν επίσημα από το υπουργείο.

$

Μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών με οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ με κλιμακούμενο ποσοστό επιδότησης.

$

Τα κίνητρα που δίνονται είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ).

$

Όριο προϋπολογισμού 250 ευρώ ανά τετραγωνικό με μέγιστο τα 25.000 ευρώ (όριο επιδότησης ως και 70%).

$

Επικαιροποίηση των τρεχουσών τιμών για τα είδη που επιχορηγούνται.

$

Παραμένει η ιδιότητα του ενεργειακού συμβούλου. Οι υπηρεσίες του και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις επιδοτούνται 100% από το πρόγραμμα.

Πίνακας Επιδότησης ανά Κατηγορία

To ntekeles.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.